Suunnittelija

Marja-Leena Tenhunen

Marja-Leena on yrityksen sielu, sillä onhan yritys perustettu tavoittelemaan hänen unelmaansa: löytämään jokaiselle täydellisesti istuva ja persoonaansa kuvaava päähine.

Marja-Leena on työskennellyt alan eri osa-alueilla jo 23 vuoden ajan. Vankan kokemuksensa ansiosta hän hallitsee koko prosessin; aina designerin piirroksesta varaston hyllylle. Aiemmissa töissään Marja-Leena on perehtynyt päähineiden kaavoitukseen, suunnitteluun, ohjeistukseen ja tuotantoon sekä myös alihankintaverkoston tehokkaaseen johtamiseen. Erikoismallimestarinakin toimineelta Marja-Leenalta löytyy vahva osaaminen teollisesta toiminnasta ja käsityömuotoilusta.

Käsityömuotoilijaksi itseään kutsuvan Marja-Leenan työnäytteistä löytyy erikoishattuja niin poliiseille kuin lentokapteeneillekin. Marja-Leena on työskennellyt myös A. Fredriksonin tuotekehitystiimissä erikoismallimestarina. Hänen kädenjälkensä näkyy edelleen katukuvassa.

A.Fredrikson Oy oli ensimmäinen suomalainen lakkitehdas, joka aloitti tietokonepohjaisen kaavoituksen, sarjonnan ja otti käyttöön leikkuujärjestelmän. Tästä alkoi huikea tuotesuunnittelupuolen kehitysprosessi, ja Marja-Leena olikin Suomessa ensimmäinen mallimestari, joka koulutettiin kyseiseen järjestelmään perinpohjaisesti.

Päähineet ovat Marja-Leenalle elämäntapa – yhtä aikaa työ ja rakas harrastus. Innovatiivisuus ja itsensä kehittäminen ovat avainsanoja Marja-Leenasta puhuttaessa. Esimerkiksi immateriaalioikeuksista Marja-Leena sai lisätietoa IPR-koulutuksessa (Intellectual Property Rights) vuonna 2010; näitä tietoja hän on pystynyt hyödyntämään mallisuojauksissa. Perustettuaan yrityksen Marja-Leena suoritti toisen osan yrittäjäntutkinnosta. 

Personal Design Hat Oy:ssä Marja-Leena huolehtii koko tuotekehityksen kaaresta, aina ideoinnista valmistamiseen, ja lopulta hinnoitteluun. Suunnittelun lähtökohtana on oma vankka tieto-taito alalta, yhdistettynä yhteistyökumppaneiden luovuuteen ja ideoihin. Palvelumuotona yritys ostaa väripalvelua.